Érdekességek

 

Slingshot bike:

A Slingshot 1985-ben kerül a piacra, villája akár 50 mm-es hátramozdulását is lehetővé tesz, így elég jól csillapítja a pontosan szemből érkező erőhatásokat. A fő gond a Slingshot esetében a visszacsillapítás hiánya, illetve a fejcső folyamatos szögváltozása. Ráadásul berugózáskor egyre meredekebb lesz a fejcső-szög, amely lejtmenetben nem bizonyul igazán „felhasználóbarátnak”…

 

 

Bamboo bike:

Szerintem nagyon kevesen találkoztak eddig Bambuszból készült vázzal. Valószínűleg azért mert nagyon drága. Azok a gyártók akik bambuszból is készítenek kerékpárt, mindig azt állítják hogy az a legjobb a törésteszteken. Jól fogja fel a rezgéseket. Merevebb mint bizonyos karbon vázak. 2-3 kg között mozog a váz súlya. És művészi értéket is képviselnek.

 

Lefty:

Lefty-nek hívjuk az olyan első teleszkópot ami csak a bal oldalon fogja a kereket. Létezik teleszkópos és merev változatban is, a fő előnye az hogy sokkal könnyebb mint a hasonló minőségű villák és árban sem magaslik a társai fölé. A legjobb viszont az hogy defekt esetén nem kell kivenni a kereket! A hátránya az hogy csak Cannondale agyakkal működik, hozzá kell szokni hogy máshová kerül a súlypont, nehezebb szervizelni mint egy normál teleszkópot.