Shimano Deore XT Di2 elektromos váltó Teszt

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam hogy sikerült kipróbálnom a címben említett elektromos váltó szettet. A kerékpár egy carbon Cube vázra épített 100 milis rugóúttal rendelkező bicó volt. A felszereltsége a teljes XT szett volt. Jó volt látni hogy milyen szépen együtműködött minden. 

Kellemes meglepetés volt hogy a váltó több féle beállítással működik. Ha hosszan nyomjuk a váltókat (akár az alsót akár a felsőt) akkor kettesével vagy hármasával lépteti a fokozatokat. az első váltó váltókarja el is hagyható bizonyos beállítás mellet hiszen autómatikusan tudja állítani magát a hátsó váltóhoz. A váltókar elhagyása azért lehet fontos mert a helyére be lehet rakni a teleszkóp Lockout-ját vagy a dropper post vezérlőjét (állítható nyeregcső)

A kijelző tökéletesen illett a kormány és a stucni fekete színéhez, egy kicsit zavaró volt, hogy aki összerakta a bicót nem figyelt arra hogy beszerezze a kimondottan ehhez a szetthez gyártott kiegészítőket ezért nem volt a kormányban elvezetve a váltóvezeték. Ilyen páldául a Koryak egyik stucni-kormány szett.

Hosszútávon eléggé hozzá lehet szokni, rendkívül kényelmes és gyors. Nagyon tettszett az akkumulátor nyeregcsőben való elrejtése. 

Az váltószett ára 260.000 Ft. Így még a megengedhető kategóriában helyezkedik el (felsőkategória teteje).

Ha adódik alkalom hogy kipróbálj egy ilyet akkor semmiképpen ne hagyd ki, mert ha bringaőrült vagy akkor ez egy felejthetetlen gurulás lesz.