Futurisztikus, kísérleti kerékpárok és megoldások

Biztos sokakban felmerült már a kérdés, hogy hogyan is fog kinézni a jövő kerékpárja. Mi is kíváncsian várjuk az olyan forradalmi újításokat mint a váltó vagy esetleg a teleszkóp volt jópár évvel ezelőtt.

A váltó megjelenését megelőzte pár év szenvedés, a kerékpárokon csk úgy lehetett váltani hogy a hátsó kereket kilazítva másik lánctányéra kellet helyezni a láncot. rendkívül nehéz lehet ezt elképzelni a mai technológiával, hiszen pár éve már elektomos váltók is léteznek.

A kerékpárok anyaghasználata is folyamatosan változik, régen csakis acélvázak voltak, mostmár az alumínium és a karbon a nyerő, viszont a titán és a bambusz vázak is megjelentek. 

Bárki aki valamennyire is követi a kerékpáros trendet az pontosan tudja hogy milyen kerékpárok tűnnek fel ha az ember elkalandozik az interneten. 

Az ilyen kerékpárok sajnálatos módon nem teljesen reális elképzeléseken alapulnak, és valószínüleg soha nem kerülnek megvalósításra. Ennek az az oka hogy jelen pillanatban még nem léteznek olyan anyagok amik egy ilyen bicó elkészítéséhez kellenek. 

Léteznek viszont olyan koncepciók amik nagyban előrelendítik a városi kerékpározást azzal, hogy különbözű biztonsági és okos funkciókat építenek bele. Ilyen például az okostelefonnal megkereshető kerékpár, vagy a kerékpár vázba épített mozgásérzékelő, vagy akkumulátor.

Szerintetek milyen bicókat hoz a jövő? Írjatok kommentben vagy keressetek minket a facebookon!