ELITE HYBRID C:62 SL elektromos kerékpár teszt

csm_867450-large-01-04_8707b16afd.jpg

Hosszas várakozás után sikerült elkérni a Cube-tól két elektromos kerót, a hétvégén lehetőségem volt letesztelni az Elite Hybrid C:62 SL névre hallgató szörnyeteget. Ez a gép semmiben nem szenved hiányt, az elektronikáról a Bosch CX meghajtóegység gondoskodik, felsőkategóriás FOX Float 32-es teleszkóp és teljes Shimano Deore XT-szettel van szerelve. Pozitív meglepetés volt számomra, hogy elektromos kerékpár létére nem volt eszméletlenül nehéz (köszönhetően talán a carbon váznak). A kerékpár teljes súlya 18.6 kg. 

867450-h-018.jpg

Személy szerint nem tartom az elektromos kerékpárt a bicózás jövőjének, de mindenképpen látok benne fantáziát, nagyon tettszett hogy bárhova fel lehet vele tekerni különösebb erőlködés nélkül. A gyári beállítások szerint a bicó 27 km/órára van lekorlátozva. Szerintem ez bőven elegendő bárki számára. Akinek viszont nem, az garanciavesztés terhe mellett felodhatja a korlátozást és egészen 60 km/óráig tolhatja a végsebességet. a akkumulátor a gyári beállítások mellett max sebességgel kb 50km-t bír.

867450-h-011.jpg

A bicó a fullos felszereltség miatt a Bosch rendszer nélkül is megéri az árát, a kiegészítők remekül teljesítettek, viszont sajnos ki kell emelnem, hogy a gyári Schwalbe külsők borzasztóan leszerepeltek. 3 belső és kb ugyanennyi folt bánta a hétvégi két napos tesztet. Ez igazából nem a bicó hibája hiszen mindenki aki ilyen komoly kerékpárt vesz, tudja hogy ezek a külsők csak arra valók hogy a kirakatban álljon a bicó. A kellemes meglepetést a Cube sajátmárkás dropperpost-ja okozta, pontosan azt a szintet hozta amit egy ilyen drága bicótól vár az ember. 

867450-h-026.jpg

Kíváncsian várom hogy milyen lesz a 2018-as modell, remélem azt is el tudom majd vinni egy tesztkörre. 

Összeségében elégedett voltam a kerékpárral, viszont felmerül a kérdés hogy kinek is ajánlanám ezt. Én azoknak javasolnám e-bike beszerzését akik nem szeretnének minden tekerés után teljesen kimerültek lenni vagy azoknak akik nem szeretnek kompromisszumot kötni és vágynak új tájak felfedezésére, olyan helyekre eljutni ami saját izomerőbűl lehetetlen lenne.