Top 5 legérdekesebb bicaj!

Ha már régóta érdeklődtök a kerékpárok iránt akkor már biztos ti is találkoztatok érdekes bringákkal. Ebben a posztban összegyűjtöttem a számomra legérdekesebbeket!

A következő képen látható biciklvel José Meiffret, a világ egyik leggyorsabb biciklis rekordját állította fel. A nem mindennapi kerékpárral 204,94 km/óra sebességet ért el. A rekordot még 1962-ben érte el a németországi Freiburg-ban egy Mercedes autó mögött tekerve. A biciklin átalakításokat kellett alkalmazni, hogy képes legyen a rekordra. A hajtókaron lévő fogaskereke 130 fogat számlált, a váza meg volt erősítve valamint a felnik fából készültek a túlmelegedés védelmében. Miután elkészült körülbelül 20,5 kg-ot nyomott.

 

A következő képen egy tűzoltó kerékpár látható, engem teljesen meglepett hogy ilyen létezik. A vázon megtalálható minden amire szükség lehet: reflektor, feszítővas, légkürt.

Még egy érdekesség, itt a teljes hajtást gondolták újra. (Érdekesség, hogy ez egy magyar találmány) Itt a tekeréssel egy kötelet mozgatunk ami a hátsó agyra van rögzítve, így hajtjuk a kerékpárt. Ennek a rendszernek az egyik előny a lánchajtással szemben, Hogy nem igényel semmiféle zsírozást, semmilyen hangot nem ad ki tekerés közben és bármikor lehet váltani.

Az alábbi képen egy olyan kerékpár látható ami a városi kerékpározást könnyíti meg olyan módon hogy nem kell magunkkal nehéz lakatokat cipelni,mégis 100%-os védelmet biztosít. Érdekes megoldás, a vázat ráhajtogatni egy oszlopra, de hatékonynak tűnik!

Ez az utolsó érdekesség ebben a cikken, szerintem ez az egyik legérdekeseb használat szempontjából. A két kereket egymástól teljesen függetlenül lehet kormányozni. Ezt a bringát olyan érzés vezetni, mintha az ember egy snowboard deszkán haladna.

Ha tetszett a cikk akkor osszd meg az ismerőseiddel is hogy ők is láthassák!!