GEPIDA, a magyar bringa

Kerékpár gyártók sorozat 1. rész

Kerékpár gyártókat bemutató sorozatunkban először egy magyar céget a GEPIDA kerékpárok gyártóját mutatjuk be.gepida_logo.png

Az első Gepida kerékpárok 90-es évek elején, Hódmezővásárhelyen készültek. Nevüket az egykoron Hódmezővásárhely környéken élt ókori nép után kapták, melynek sírjait a város környékén tárták fel. 

A Gepida kínálatával jól igazodik a kerékpáros igényekhez, a terepkerékpárokból és az országúti bringákból is széles a választék, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb GEPIDA biciklit a legkisebbektől a legnagyobbakig. Kinálatukban megtalálhatók az MTB, Cross, trekking, városi (city) és országúti kerékpárok. A napjainkban divatos fixit is gyártanak, 2008-tól pedig az elektromos kerékpárok is megtalálhatóak a választékban. A kerékpár vázakra örök garanciát vállalnak.

gepidaalboin900crs.jpg

A fenti képen a rendkívül népszerű GEPIDA Alboin sorozat 900 CRS-t láthatod. 

Elsőként a kelet-európai kerékpárgyártók közül a Gepida kerékpár gyár vezette be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert, és a tömeggyártásról átállt a komolyabb fejlesztésre és a minőségi termelésre.  A  precíz tervezésnek és a kiváló termékeknek köszönhetően a GEPIDA márka a nemzetközi piacon is igen aktív. Jelenleg termékeiket több, mint 20 ország kerékpárüzleteiben értékesítik világszerte, rendszeresen jelen van a kerékpáros szakma legjelentősebb kiállításain a világ több országában, és a legyártott kerékpárok mintegy 80%-a exportra kerül.

Többek között Hollandia, Belgium, Horvátország, Németország, Svédország, Ausztria, Luxemburg, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Románia és Finnország utcáin is futnak a magyar gyártású Gepida biciklik. 

A kerékpárok mellett a bringázáshoz szükséges kiegészítőket is gyártanak - táskák, nyergek, zárak és kulacstartók, világítás, lámpák, szerszámok és bukósisakok is megtalálhatóak a választékban.

gepidamarkolat.jpg

A GEPIDA kerékpár vásárlóinak fontos szempont lehet, hogy magyar termék vásárlásával a helyi gazdaság fejlődéséhez, magyar munkahelyek megóvásához és teremtéséhez járulnak hozzá. Ezért is érdemes lehet a GEPIDA kerékpár vásárlás mellett dönteni.

Amennyiben GEPIDA bringát szeretnél vásárolni, javasoljuk, hogy látogasd meg a Speedbike kerékpárüzlet weboldalát, ahol nagy választékban találsz olcsó GEPIDA kerékpárokat.