KROSS KERÉKPÁROK - Két kerék, egyetlen szenvedély

A KROSS kerékpárokat gyártó céger 1990-ben alapította a lengyelországi Przasnysz-ban. Zbigniew Sosnowski ekkor nyitotta meg saját kerékpárboltját. Hamar észrevette a lehetőséget a továbblépésre, ezért 1997-ben felismerve a megváltozott kerékpárpiaci viszonyokat elkezdett saját kerékpárokat gyártani. A kezdeti lépéseket robbanásszerű fejlődés követte és a cég hamarosan terjeszkedni kezdett, hogy ki tudja szolgálni a megnövekedett igényeket. Mindvégig fontos szempont volt a minőség, ezért a cég gyártási kapcitásának fejlesztése mellett a modern informatikai háttér, a raktározás és a logisztika sem maradt ki a fejlesztésekből. A siker nemcsak az eladási számokban mutatkozott meg, a Kross egymás után nyerte el a legrangosabb díjakat. 2001-ben a "Lengyel Presztízs"-díj megnyerése mellett esélyes volt az "Az év vállalkozója" 2004-es díjára, amely az egyik legrangosabb elismerés a lengyel gazdasági életben. A vállalkozás szakmai elismerése mellett a Kross által gyártott kerékpárok is számos díjat nyertek: 2008-ban az Unplugged modell "Az év kerékpárja"-díjat, míg a Street Scraper a "Designed in Poland"- díjat nyerte meg. A legnagyobb elismerést az "Aranyhajtómű"-díj jelentette, amellyel a Kross 2009-es modelljeit díjazták.

Mára a Kross kerékpárgyár termékei a legtöbb európai ország mellett az Egyesült Államokban is jelen vannak.

Céljuk, hogy biciklizés közben átélt élmények biztosítsák számukra a kerékpárok fejlesztéséhez, elkészítéséhez az ihletet. A kerékpár iránti elkötelezettségüket megosztják odaadó vevőikkel, a tervezéstől a készítésen át, a kész biciklik kifinomult működéséig. Lelkes biciklisként, maguk a készítők is a legjobb bringákon imádnak száguldani, és ezt az érzést mindenki számára elérhetővé szeretnék tenni.

A kínálatban a hangsúlyt a sportos bringák kapják, ezeket mind a kezdők, mind a profi versenyzők (bármelyik sportágról is legyen szó) egyformán nagyra becsülik. Szerintünk a bringázás a sport, a szenvedély és a technológia összefonódása.

_0_black_green_white_matte_png.jpg

SPORT

Győztes kerékpárokat alkotnak! A Kross Racing Team, az In-Motion Kross Racing Team, Mariusz Bryja és Igor Tracz mind tisztában vannak ezzel: versenyzőinket a sikerhez vezető rögös úton a lehető legmagasabb szintű karbon MTB kerékpárokkal támogatják. A továbbfejlesztett Vento országúti és Moon enduro kerékpárjaik ezt a célt szolgálják.kross_pure_trail_m_khaki_mat.jpg

SZENVEDÉLY

Munkatársaik egytől-egyig szenvedélyes bringások. A gyártás folyamán nagy figyelmet fektetnek abba, hogy a przasnysi üzemet csakis kifogástalanul kidolgozott bringák hagyják el, melyek megannyi maradandó élményt nyújtanak a klienseknek.

A szünnapokon a KROSS alkalmazottjai közül sokan járnak amatőr versenyekre Lengyelországban, természetesen az általuk értékesített biciklikkel, felszerelésekkel. A kerekezés a hivatásuk, és a vevők iránti elhivatottság náluk nem ismer határokat.

kross_level_12_0_m_czarny_grafitowy_limonkowy_mat.jpg

TECHNOLÓGIA

Saját fejlesztő és kutatási részleggel rendelkeznek, melynek legfőbb célja a már meglévő biciklik továbbfejlesztése és az új bringák tervezése. Szándékuk, hogy a legjobbakká váljanak a piacon, ezért tervezőik naprakészen ismerik a legújabb alapanyagokat és technológiákat. Mérnökeik számos esetben megelőzik a trendeket, továbbá nekik is köszönhető a lengyel technikai megoldások világszínvonalú elismertsége. Ilyen az egyedülálló felfüggesztésrendszer, a virtuális forgásponttal rendelkező RVS, melyet a MOON és a SOIL kerékpármodellek esetében használnak. A kutatásfejlesztő munka kibontakozása az innovatív KROSS LEVEL B+ és a KROSS SOIL kerékpárcsalád, melyet a KROSS versenycsapatának bajnoka, Maja Włoszczowska is használ. A magas szintű teljesítményt követelő biciklisek 2016-tól a karakteres VENTO TR triatlonkerékpárokon is megmérhetik erejüket. Vadonatúj modelljük aerodinamikus csőidomokkal rendelkezik, melyet szintúgy Przasnysz-ban fejlesztettek ki.

kross_evado_1_0_black_red_matte_2017_kerekpar.jpg

Kerékpár választékukból kiemelnénk 3 szériát: a KROSS EVADO cross trekking, a VENTO országúti és a HEXAGON mountain bike kerékpár szériákat. 

Akciós és vadonatúj Kross kerékpárok a Speed Bike Kft kínálatában.